Foto van een stapeltje exemplaren van het boek 'De 44 beste gedichten van de Herman de Coninckprijs 2021'

Het thema van de Poëzieweek 2022 is: Natuur!  Het voorbije jaar hebben we immers met zijn allen de natuur (her)ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Ben jij de poëet die met het thema natuur aan de slag gaat? Dan verwachten we jouw (nog niet eerder gepubliceerd) gedicht in de bib. Je gaat er dan mee akkoord dat we de tekst mogen gebruiken in onze bib, op onze website, op onze Facebookpagina en die van de cultuurdienst.

Ten laatste op 31 januari 2022 insturen via bibliotheek@putte.be. De eerste tien inzendingen ontvangen een exemplaar van het boek ‘De 44 beste gedichten van de Herman De Coninckprijs 2021’.