VOORLEES-WEEK 2021

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (20-28 november) zet de organisatie Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Daarom wordt er opgeroepen om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil: één kwartier, elk kind, elke dag.

Daarnaast organiseert de bib een hele reeks activiteiten in het kader van de Voorleesweek. Hieronder vind je een overzicht. Vergeet je niet in te schrijven.

Campagnebeeld, tevens afffiche, van de Voorleesweek 2021

Kamishibai

Op woensdagnamiddag 24 november zorgt voorleesvrijwilligster Marleen om 15 u. voor een uurtje vertelplezier met kamishibai (verteltheater). Ze heeft enkele verhalen uitgekozen die geschikt zijn voor kinderen tot twaalf jaar. Deelname is gratis. Vooraf INSCHRIJVEN a.u.b.

Verhalen vertellen voor volwassenen - Late night edition

Voorlezers Kristel, Ann en Marleen hebben een avondvullend programma uitgewerkt met verschillende KNT-verhalen (kinderen niet toegelaten). Kom gezellig luisteren en geniet ondertussen van een drankje en een hapje.

De vertelavond vindt plaats op woensdag 24 november vanaf 20 u. De toegangsprijs bedraagt drie euro. Vooraf INSCHRIJVEN a.u.b.

Pyjamavoorlezen

Op vrijdagavond 26 november om 19 u. komen Roger en Francis voorlezen in… pyjama. Uiteraard verwachten we dat ook de kinderen in pyjama naar de bib komen. Enkele passende verhaaltjes voor het slapengaan zullen zeker aan bod komen. Deelname is gratis. Vooraf INSCHRIJVEN a.u.b.

Kleuteryoga

Op zaterdag 27 november combineert Kindercoaching Horizon het voorlezen met een workshop kleuteryoga. Die is bestemd voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar, uiteraard vergezeld van een ouder. Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen.

De workshops vinden plaats in de inkomhal van het gemeentehuis zodat iedereen op een veilige afstand kan deelnemen.
Er zijn twee sessies voorzien: de eerste duurt van 10.15 u. tot 11.00 u., de tweede van 11.30 u. tot 12.15 u. Breng een yogamatje of badhanddoek mee. 
De deelnameprijs bedraagt zes euro voor de combinatie van kind met ouder. Vooraf INSCHRIJVEN a.u.b.