Vlaamse schrijfster wint Nederlandse prijs

15 april 2022

Foto van auteur Carmien Michels, die een cheque van 15.000 euro in ontvangst neemt als winnares van de BNG Bank Literatuurprijs

De BNG Bank Literatuurprijs is een van de vele culturele bekroningen die gesponsord wordt door een financiële instelling, en het schijnt een wet van Meden en Perzen te zijn dat de naam van de bank dan meteen ook de naam van de prijs is. In dit geval gaat het over een Nederlandse bank en een Nederlandse prijs.  Opvallend : de winnaar is een Vlaamse schrijfster, Carmien Michels.

De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs voor Nederlandstalige auteurs van veertig jaar of jonger die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan, nog niet doorgebroken zijn, en nog geen grote literaire prijs hebben gewonnen. Er is een bedrag van 15.000 euro aan verbonden evenals een sculptuur van Theo van Eldik.

In de bib van Putte staan er twee boeken van Carmien Michels in de rekken, een roman uit 2013 en de winnende verhalenbundel 'Vaders die rouwen'. We hebben ook drie e-boeken van haar in de aanbieding. Zie hieronder.