Op één uur wijzer

We hebben allemaal een druk leven en willen toch graag aan zoveel mogelijk activiteiten deelnemen. Zo kan je op exact één uur wijzer worden en een antwoord krijgen op de vraag: “Hoe lossen we de achterstanden op in het onderwijs?”

op één uur wijzer

Het concept is eenvoudig: we starten met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. In dit filmpje legt onderwijssocioloog Thijs Bol (Universiteit van Amsterdam) in enkele minuten uit hoe je de achterstanden in het onderwijs kan oplossen. Hij beantwoordt ook de vraag of er effecten van de coronacrisis zijn in het onderwijs. En als er daardoor achterstanden zijn, kunnen we die nog inhalen? We laten een Nederlands expert aan het woord in het college, maar aansluitend stellen we onze vragen aan een deskundige die thuis is in het onderwijsveld in Vlaanderen. Gelijkaardige problemen zijn er ook bij ons. Stel je vragen aan onze eigen expert en denk mee na over oplossingen.

Na exact één uur ronden we af en garanderen we dat je ‘wijzer’ naar huis gaat.

Afspraak op vrijdagavond 21 april om 19u. Inschrijven kan via Avansa Mechelen, bibliotheek@putte.be of 015 76 78 81. Gratis toegang.