Nieuw boek van Puttenaar Frank Seberechts

12 oktober 2019

Voorplat van het boek 'Vechten voor de vrede' van Frank Seberechts

Van de Putse historicus (en winnaar van de Putse Pen 2016) Frank Seberechts verscheen alweer een nieuw boek: “Vechten voor de vrede: Antwerpen 1944-1945”.

Zoals uit de titel blijkt, behandelt het boek de periode tussen de bevrijding van Antwerpen (september 1944) en het einde van de Tweede Wereldoorlog (mei 1945). Na de bevrijding blijft de Scheldemonding en de streek ten noorden van het Albertkanaal immers nog een tijd in Duitse handen, de Duitsers bestoken de stad en de haven met vliegende bommen, het Ardennenoffensief zorgt voor een nieuwe dreiging, … En wat moet er gebeuren met de collaborateurs? Hoe verloopt het samenleven met de geallieerde soldaten? Hoe worden slachtoffers van bombardementen, terugkerende krijgsgevangenen, Joden en concentratiekampgevangenen opgevangen? Ook het dagelijkse leven van de Antwerpenaren komt aan bod.

Je kan het boek van Frank Seberechts lenen in de bib van Putte, net zoals een hele reeks andere boeken van zijn hand. In de boekhandel kost “Vechten voor de vrede” 30 euro.