Kan je sterven van te veel suiker?

Op vrijdag 23 september (19-20 u.) is Avansa Mechelen te gast in onze bib met de eerste aflevering van de nieuwe lezingenreeks ‘Op één uur wijzer'. De centrale vraag is: Kan je sterven van te veel suiker?

Affiche van de cursus 'Kan je sterven aan te veel suiker'

We bekijken samen het bijbehorende videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Hoeveel slagroomtaarten, repen chocolade, kilo's chips (want ook daarin zit suiker) kan je eten tot je er bij neervalt? Prof. dr. Chantal Mathieu krijgt in het UZ van Leuven dagelijks mensen over de vloer die lijden aan de gevolgen van te veel suiker eten: mensen met diabetes. Het aantal patiënten neemt van jaar tot jaar toe. En heel wat mensen beseffen niet eens dat ze eraan lijden...

Heb je zelf vragen hierover? Dan kan je daarvoor terecht bij de deskundige ter plaatse: onze dorpsgenoot professor Bart Van der Auwera. Hij verklaart, licht toe en geeft antwoord op jouw prangende vragen.

Deelname is gratis. Vooraf inschrijven kan via avansa-regiomechelen.be of in de bib: 015 76 78 81 of bibliotheek@putte.be.