Groot Dictee: zelfde winnaar als vorig jaar

11 oktober 2021

Vorige vrijdag vond voor de vierde keer De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden plaats in de Vlaamse bibliotheken. In de bib van Putte kwamen er tien taalliefhebbers opdagen. De presentatie was gewoontegetrouw in handen van Eric Goyvaerts.

Foto van winnaar Walter Hendrickx, presentator Eric Goyvaerts en burgemeester Peter Gysbrechts

Nogal wat deelnemers hadden moeite met de correcte schrijfwijze van ‘kukelen’ en ‘ei zo na’. De mooiste fout die de jury aantrof, was ‘Bali-meubel’ i.p.v. baliemeubel. Inderdaad, de meeste baliemeubels zijn niet afkomstig van het Indonesische eiland Bali. (Dat van de Putse bib werd gemaakt door een interieurfirma van de Leuvensebaan.)

De winnaar van 2021 was dezelfde als die van 2020, 2019 en 2018: Walter Hendrickx (Bonheiden). Uit handen van burgemeester Peter Gysbrechts kreeg hij de gouden pen en een fles Putse champagne. Met het Gouden Ticket kan hij op zaterdag 23 oktober deelnemen aan de grote finale van De Schrijfwijzen.

Wie legt volgend jaar Walter Hendrickx het vuur aan de schenen?

De volledige dicteetekst.

Reportage over het dictee in de bibliotheek van Mechelen

Meer foto's op onze Facebookpagina