Geen kettingen meer in de bib

Na meer dan dertien maanden zijn in de bib een aantal coronamaatregelen afgeschaft. De mondmaskerplicht en de afstandsregel blijven wel van kracht.

Foto van de paaltjes die meer dan jaar gebruikt werden om de vaste looproute in de bib aan te geven

De vaste looproute met eenrichtingsverkeer is opgedoekt. De ondertussen vertrouwde geelzwarte paaltjes en kettingen zijn dus verdwenen. Voortaan kan je op de eerste verdieping weer recht naar de jeugdafdeling stappen zonder de hele volwassenenafdeling door te moeten.

Trap en lift mogen opnieuw in beide richtingen gebruikt worden.

Uitlenen en inleveren kan weer allebei aan de zelfscanbalies.

De koffieautomaat mag eindelijk weer pruttelen.

Onderstaande regels en aanbevelingen blijven wel van toepassing:

• Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen van twaalf jaar of ouder, ook in het leescafé en aan de internetcomputers.
  • Aan de ingang en her en der in de bib zijn er flesjes met ontsmettingsvloeistof geplaatst. Maak er gebruik van, ook bij het verlaten van de bibliotheek.
  • Iedereen dient anderhalve meter afstand te bewaren, ook de kinderen. Om dat mogelijk te maken mag er per vijftien vierkante meter maximaal één bezoeker aanwezig zijn.
  •  In de lift mag er slechts één iemand aanwezig zijn, tenzij het om mensen gaat die behoren tot dezelfde bubbel.
  • Aan de zelfscanbalies zijn er wegwerpzakdoekjes voorzien, zodat uw vingers niet in contact komen met de aanraakschermen.
  • Betaal bij voorkeur met de bankkaart: contactloos of met behulp van wattenstaafjes. Payconiq behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Ontsmet zelf het klavier en de muis van de cataloguscomputers met de beschikbare ontsmettingsvloeistof.
  • Het is handig als je vooraf thuis de nodige opzoekingen doet. In de bib kan je onze catalogus raadplegen met de smartphone: putte.bibliotheek.be (zonder www). Er is gratis wifi: putte_guest (zonder wachtwoord). Tot slot is er ook nog de infobalie op de eerste verdieping.
  • In het leescafé is het helaas nog niet mogelijk om  gezellig met z’n allen rond de tafel te gaan zitten. Er kunnen slechts twee mensen in het leescafé zelf plaatsnemen. Gelukkig hebben we in het wachtzaaltje naast de bib zes aanvullende plaatsen kunnen creëren, twee aan tafel en vier in de herschikte oorfauteuils.
  • Van de internetcomputers zijn er slechts twee exemplaren in gebruik. Als er meer gegadigden zijn, is de tijd dat men een internetcomputer kan gebruiken, beperkt tot één uur.