De Schrijfwijzen 2022

Op vrijdagavond 7 oktober organiseren de Vlaamse bibliotheken samen met Creatief Schrijven vzw en de krant ‘De Standaard’ De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

Campagnebeeld van De Schrijfwijzen 2022

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, een quiz/kwis met meerkeuzevragen (multiplechoicevragen voor de Anglofielen) en een spellingbee*. De winnaar van elke bibliotheek gaat aan de haal met een exclusief cadeau.

De Schrijfwijzen start om 20 u. stipt en dat simultaan in meer dan tachtig bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis en kan via www.deschrijfwijzen.be of in onze bib: 015 76 78 81 of bibliotheek@putte.be.

Wie graag vooraf een beetje oefent, kan hier terecht.

* Een spellingbee is een wedstrijd waarbij deelnemers wordt gevraagd om woorden luidop te spellen.