Boeken kiezen met Boekenzoeker

Lectuur uitzoeken in de bib doen we in normale omstandigheden door langs de rekken te wandelen en hier en daar een exemplaar vast te nemen om het te beoordelen. Corona heeft dit onmogelijk gemaakt; uitzoeken moet tot nader order via de online catalogus, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig bestaan er nog websites als Boekenzoeker.  

Logo van de website Boekenzoeker.be

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die je zelf bepaalt, geeft Boekenzoeker leestips, aangepast aan noden en wensen. Je kan selecteren op leeftijd, soort boek, thema, dikte en ‘extra’.

Lees en beluister fragmenten, snuffel tussen leestips, sla favorieten op en stuur ze door naar de bibliotheek. Je kan een score geven aan een boek, commentaar posten of een boek delen met anderen. Laat je inspireren door de thematische boekenlijstjes en top tienen.

De Boekenzoeker-redactie houdt het grote boekenaanbod in het oog en maakt daaruit een diverse en boeiende keuze. Boekenzoeker is een handige gids, de geknipte tool om boeken te zoeken vanuit je eigen kot.

Bij elk boek is een knop voorzien om na te kijken of dat wel of niet in onze collectie zit (postnummer invullen).

Boekenzoeker is een initiatief van Iedereen Leest.