Foto van de zaal met de boeken te koop worden aangeboden

In de kijker

Grote boekenverkoop

Net zoals de voorbije jaren, verkoopt de bib tijdens de maanden juli en augustus een groot aantal boeken en dvd's. Het gaat zowel om afgevoerde bibliotheekboeken in goede staat als om boeken die de bibliotheek gekregen heeft maar niet bruikbaar z…

Lees verder

Drie weken na de eigenlijke bibliotheek gaat ook het leescafé weer open. Uiteraard gelden er een aantal regels en beperkingen.

Lees verder

De bib in coronatijden

Op maandag 25 mei heropende de bibliotheek van Putte haar deuren. Om het coronavirus geen vrij spel te geven, gelden er een aantal regels en beperkingen.

Lees verder
Foto van een groot aantal biljetten van 50 euro

Einde boeteloze periode

Door de coronacrisis en de bijbehorende beperkte dienstverlening van de bib, werden de voorbije weken de uitleentermijnen automatisch verlengd. Aan deze situatie komt evenwel een einde.

Lees verder
Voorplat van het boek 'Monsterlijke microben' van Marc Van Ranst

Jeugdboek van viroloog Marc Van Ranst

Professor Marc Van Ranst, na twee maanden coronacrisis kennen we hem allemaal als wetenschapper en vlotte communicator, maar hij schrijft ook boeken.

Lees verder
Voorplat van het boek 'Uit elkaar' van Bette Westera en Sylvia Weve

Woutertje Pieterse Prijs voor 'Uit elkaar'

De Woutertje Pieterse Prijs 2020 gaat naar het boek ‘Uit elkaar’ van het auteursduo Bette Westera (tekst) en Sylvia Weve (illustraties).

Lees verder

Filter Vertaalprijs voor Henny Corver

De Filter Vertaalprijs 2020 is  toegekend aan Henny Corver voor haar vertaling van  ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, geschreven door Annie Dillard.

Lees verder

Virus- en quarantainelectuur

De voorbije weken en maanden was er een opmerkelijke stijging waar te nemen in de verkoop van pandemie- en rampenliteratuur. In Frankrijk en Italië is de verkoop van "De pest" van Albert Camus zelfs verdriedubbeld. Voor de redactie van VRT NWS een reden om een lijst samen te stellen met "tien pandemieboeken die uw (corona)leven zullen veranderen."

Lees verder
Logo van de website Boekenzoeker.be

Boeken kiezen met Boekenzoeker

Lectuur uitzoeken in de bib doen we in normale omstandigheden door langs de rekken te wandelen en hier en daar een exemplaar vast te nemen om het te beoordelen. Corona heeft dit onmogelijk gemaakt; uitzoeken moet tot nader order via de online catalogus, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig bestaan er nog websites als Boekenzoeker.  

Lees verder