In de kijker

Heropening van de bib

Op maandag 25 mei heropende de bibliotheek van Putte haar deuren. Ook op zaterdag (10-13 u.) zijn we weer toegankelijk.  Om het coronavirus geen vrij spel te geven, gelden er een aantal regels en beperkingen.

Lees verder

Door de coronacrisis en de bijbehorende beperkte dienstverlening van de bib, werden de voorbije weken de uitleentermijnen automatisch verlengd. Aan deze situa…

Lees verder
Voorplat van het boek 'Monsterlijke microben' van Marc Van Ranst

Jeugdboek van viroloog Marc Van Ranst

Professor Marc Van Ranst, na twee maanden coronacrisis kennen we hem allemaal als wetenschapper en vlotte communicator, maar hij schrijft ook boeken.

Lees verder
Voorplat van het boek 'Uit elkaar' van Bette Westera en Sylvia Weve

Woutertje Pieterse Prijs voor 'Uit elkaar'

De Woutertje Pieterse Prijs 2020 gaat naar het boek ‘Uit elkaar’ van het auteursduo Bette Westera (tekst) en Sylvia Weve (illustraties).

Lees verder

Filter Vertaalprijs voor Henny Corver

De Filter Vertaalprijs 2020 is  toegekend aan Henny Corver voor haar vertaling van  ‘Pelgrim langs Tinker Creek’, geschreven door Annie Dillard.

Lees verder

Virus- en quarantainelectuur

De voorbije weken en maanden was er een opmerkelijke stijging waar te nemen in de verkoop van pandemie- en rampenliteratuur. In Frankrijk en Italië is de verkoop van "De pest" van Albert Camus zelfs verdriedubbeld. Voor de redactie van VRT NWS een reden om een lijst samen te stellen met "tien pandemieboeken die uw (corona)leven zullen veranderen."

Lees verder
Logo van de website Boekenzoeker.be

Boeken kiezen met Boekenzoeker

Lectuur uitzoeken in de bib doen we in normale omstandigheden door langs de rekken te wandelen en hier en daar een exemplaar vast te nemen om het te beoordelen. Corona heeft dit onmogelijk gemaakt; uitzoeken moet tot nader order via de online catalogus, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig bestaan er nog websites als Boekenzoeker.  

Lees verder

Voorleesfilmpjes van Putse bodem

Sinds februari zijn er in de bib geen voorleesuurtjes meer geweest, en het ziet er niet naar uit dat die er de eerstvolgende maanden wel zullen komen. Niet getreurd, onze voorleesvrijwilligers zorgen elke zaterdag voor een voorleesfilmpje. Je vindt die filmpjes op onze Facebookpagina.

Lees verder

Inleverbox defect

Een ongeluk komt nooit alleen. Precies nu – in volle coronacrisis – begeeft onze inleverbox het. Daardoor kan u boeken en dvd’s alleen nog tijdens de kantooruren en de openingstijden van de bib terugbrengen.

Lees verder