Sinds 22 oktober zit onze website in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

Foto van een meisje met tablet

Volledig mobiel

Missing élément de média.

De betere ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan je overal snel en makkelijk met je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of met je tablet ontleningen verlengen en werken reserveren.

 

 

Is het er of is het er niet?

Ook de catalogus zelf kreeg een belangrijke opfrissing. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie van een boek of ander werk meteen op het detailscherm; geen pop-upvensters meer dus. Nu klik je vanuit de resultatenlijst door naar de detailpagina van een werk. Bovenaan rechts zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid en lager op de pagina de gedetailleerde informatie.

Missing élément de média.
Schermafdruk van één resultaat met de knop 'Waar staat het?'

 

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het verbeterde zoekveld op de startpagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst. Als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn nu ook onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Missing élément de média.

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je bijvoorbeeld enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken tussen werken voor kinderen of voor volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters naar hartenlust combineren!

Schermafdruk van de filters in de catalogus

 

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere exemplaren beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Missing élément de média.
Schermafdruk met de knop om te reserveren

 

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reserveringen te beheren, is voortaan geïntegreerd in de bibliotheekwebsite.

Log in en krijg via het menu rechts bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Schermafdruk van de Mijn Bibliotheek-knop

 

Je ontleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

 

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is het vertrekpunt voor alle bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.