Bande dessinée
Néerlandais
In 2020 in de bioscoop!

NIMONA

is een impulsieve jonge gedaanteverwisselaar met een uitzonderlijk talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk

BALLISTER ZWARTHART

zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hun missie: bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega's v
Titre
Nimona
Auteur
Noelle Stevenson
Traducteur
Mariella Manfré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nimona
Éditeur
Alkmaar: Blossom Books, © 2016
262 p. : ill.
ISBN
9789020676112 (paperback)

Commentaires

Deze magisch-realistische grafische coming of age-roman speelt zich af in een parallelle middeleeuwse wereld, die verwantschap heeft met de Aarde. De kronieken rond Nimona, een jonge begaafde, maar op schurkenstreken gestelde gedaanteverwisselaar, zijn opgetekend binnen diverse verhaallijnen met als doel geestelijk te groeien. Nimona heeft het snode plan opgevat zich als sidekick aan te sluiten bij de coterie van een mislukte roofridder om zich te verrijken. Binnen de imaginaire wereld van de gedaanteverwisselaar wordt het duo belaagd door een oude strijdmakker van de roofridder die ogenschijnlijk voor het goede doel strijdt. De samenleving wordt door deze animositeit aan het wankelen gebracht. De tekenares/schrijfster hanteert een transparante stijl van vertellen, waarin spanning en humor de sfeer bepalen. De dialogen zijn gesteld in zorgvuldig Nederlands. De tekeningen (in kleur) behoren tot het semi-realistische genre. Gebonden uitgave in A5-formaat.

À propos de Noelle Stevenson

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Noelle Stevenson est une auteure de bande dessinée, scénariste et productrice américaine connue pour avoir créé le webcomic Nimona (en) en 2012 sous le pseudonyme Gingerhaze et aidé les scénaristes Shannon Watters et Grace Ellis à développer la série pour adolescents à succès Lumberjanes en 2014 et 2015.

Entre 2018 et 2020, elle a travaillé en tant que showrunner sur la série d'animation She-Ra et les princesses au pouvoir pour DreamWorks Animation Television et Netflix.

Biographie

Noelle Stevenson, née le 31 décembre 1991 aux Etats Unis, est ouvertement lesbienne et non-binaire.

Récompenses

  • 2015 :
    • Prix Eisner de la meilleure nouvelle série et de la meilleure publication pour adolescents pour Lumberjanes (avec Brooke A. Allen…En lire plus sur Wikipedia