Bande dessinée
Néerlandais

Voor het middernachtkind

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 9
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Door hun overwinning in de arena krijgen Dodji, Leila, Yvan en Terry de toestemming om uit Neosalem te vertrekken. Alleen Camille blijft achter, omdat zij op Saul wil passen en zo wil verhinderen dat hij zijn vrienden schade toebrengt. Maar nauwelijks zijn ze vertrokken of het weer gooit roet in het eten. Door zware sneeuwbuien (en een kapotte motor) worden ze verplicht om onderdak te zoeken in ee
Titre
Voor het middernachtkind
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Avant l'Enfant-Minuit
Éditeur
Sans lieu de publication: Dupuis, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789031433858 (paperback)

Commentaires

De stripserie 'Alleen' wordt steeds ingewikkelder. De kinderen uit de voorgaande delen leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Door allerlei proeven worden de hoofdpersonen geselecteerd. In dit album wordt een van de kinderen meegenomen door de 'dolle meester'. Vanwege zijn masker is niet duidelijk of dit een volwassene of een ouder kind is. Het verhaal is behoorlijk bizar en verwarrend. Door de complexiteit van het scenario richt de serie zich op een wat ouder lezerspubliek. Professioneel, maar ingewikkeld stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums. Dit deel is het vervolg op 'De arena' (2013)*.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions