Bande dessinée
Néerlandais

Spijkerharde wraak

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 11
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Yvan is ondergedoken in Bretagne in het oude vakantiehuisje van zijn ouders… Hij overleeft op spinkrabben en conserven uit leegstaande huizen. Waar moet hij heen om zijn vrienden terug te vinden? Naar Neosalem waar de psychopaat Saul de plak zwaait? Of naar het huiveringwekkende Markstad?Dan krijgt hij bezoek van Camille. Wat ze zegt en wat ze weet over de vijftien families is onvoorstelbaar! Yvan
Titre
Spijkerharde wraak
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les cloueurs de nuit
Éditeur
[Antwerpen]: Dupuis, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789031436309 (paperback)

Commentaires

De kinderen Yvan, Terry, Dodji en Camille leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Yvan woont alleen in een groot huis. Hij krijgt bezoek van Camille die hem als middernachtskind komt waarschuwen. Hij moet terug naar de lage gebieden. Wanneer hij zelf niet gaat, zullen de anderen hem stukje bij beetje overbrengen. Hij wordt aangevallen door zombies en de Oplapper. Na de operatie mist Yvan zijn hand. Samen met het jongetje Lex en met gebruik van een aanwezige tractor gaan ze op reis. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met een complex scenario en mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Veel actie, af en toe gewelddadige en horrorachtige scènes. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; dit deel is het vervolg op 'De ontsterfmachine' (2016)*.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions