Bande dessinée
Néerlandais

De stam van de haai

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 3
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Dodji, Leila en hun vrienden leggen zich neer bij de vaststelling dat ze alleen achterblijven in de stad en dat ze dus op zichzelf zijn aangewezen. Wanneer de kinderen door een horde verwilderde honden worden aangevallen, vluchten ze de bus in. Ze proberen aan de uitgehongerde dieren te ontkomen door een heel eind weg te rijden. Zo belanden ze in ‘Treasure Island’, een attractiepark . Ook daar lee
Titre
De stam van de haai
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le clan du requin
Éditeur
[Antwerpen]: Dupuis, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789031429288 (paperback)

Commentaires

Na een soort apocalyps in een groot land zijn alleen kinderen overgebleven. Wat er precies gebeurt is, blijft een groot raadsel. Een groepje van vijf kinderen uit een grote stad (Londen? New York?) weet te overleven en trekt het land in. In dit album komen ze terecht bij een grote groep kinderen die geleid worden door een autoritaire jongen met zeer conservatieve ideeën omtrent rolpatronen tussen mannen en vrouwen. De groep heet De Haaienstam in verband met een grote witte haai die in een groot bassin leeft in het pretpark waar de kinderen zijn beland. Een zeer goed stripverhaal dat qua thema erg lijkt op 'Lord of the flies' en goede, leerzame elementen bevat. De strip is helder en goed getekend, met frisse kleuren en zeer leesbare teksten. Een strip dat gericht is op de wat oudere jeugd vanaf een jaar of 10 en die een spannend verhaal vertelt.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions