Bande dessinée
Néerlandais

De opstandelingen van Neosalem

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 12
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Saul is ongerust: hij kan zijn krachten niet naar believen gebruiken en er zijn leden van de Raad die zich beginnen af te vragen of hij echt de Uitverkorene van het Goede, en dus hun legitieme keizer, is. Na een paar bijzonder wrede beslissingen van Saul – zoals de beslissing om de kinderen van de Achtste Familie te brandmerken – nemen de spanningen in Neosalem toe. Om de samenhorigheid van zijn v
Titre
De opstandelingen van Neosalem
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les révoltés de Néosalem
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
48 p. : ill.
ISBN
9789031437726 (paperback)

Commentaires

De kinderen Yvan, Terry, Dodji, en Leila leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Zo worden 'naamloze' deelnemers in een arena losgelaten terwijl een geblinddoekte schutter hen moet doden om zelf te overleven. In Neosalem heeft Saul, een wrede heerser, de touwtjes in handen. Hij speelt een spelletje met Leila, waarbij ze gedwongen deelneemt aan een skeelerrace met boobytraps. De inzet is baby Lucie, die ze op haar schouder moet meedragen. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd en met een complex scenario. Veel actie, af en toe gewelddadige en met horrorachtige scènes. Het is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; dit twaalfde deel is het vervolg op 'Spijkerharde wraak' (2018)*.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions