Bande dessinée
Néerlandais

De ontsterfmachine

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 10
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Gescheiden van elkaar staan de vijf helden nu echt alleen voor huiveringwekkende avonturenNa een eindeloze tocht door de sneeuwbuien gaan Terry en de Meester van de messen schuilen in een gigantische hangar. Daar krijgt Terry een briljant idee: als ze nu eens een ontsterfmachine bouwen waardoor ze kunnen terugkeren naar de wereld van de Levenden? Dan duikt Camille plots op met een mysterieuze, beb
Titre
De ontsterfmachine
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La machine à démourir
Éditeur
[Charleroi]: Dupuis, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789031434596 (paperback)

Commentaires

De kinderen Terry, Dodji en Camille leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan, een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Het jongetje Terry komt samen met de persoon Sabbel terecht in de hal van een verlaten speelgoedbeurs. Sabbel draagt een soort rubberen kikvorsmasker en praat niet. Het jongetje Dodji wordt gevangen gehouden door de meester, een soort van ninja. Na allerlei avonturen in de hal trekken Terry en Sabbel weer verder op zoek naar de andere kinderen. Door de complexiteit van het scenario richt deze stripserie zich op een wat oudere jeugd. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Veel actie, af en toe wat gewelddadige scènes qua vechtpartijen tussen Terry en Sabbel. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; het is het vervolg op 'Voor het Middernachtkind' (2015)*.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions