Bande dessinée
Néerlandais

De arena

Fabien Vehlmann (scénariste), Gazzotti (dessinateur)
Dans la série:
Alleen; 8
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Dodji, Leïla, Yvan, Camille en Terry zijn nog maar net ontsnapt uit de Rode Zone of ze worden gevangengenomen door vreemde soldaten met een tattoo van een grote 6 in hun hals. De vijf worden naar Neosalem gebracht, een oude stad met een prachtige Romeinse arena. Ze moeten er een reeks schijnbaar klassieke proeven doorstaan. Maar die draaien al snel uit op totale waanzin. Bovendien denken de leider
Titre
De arena / scenario Vehlmann ; tekeningen Gazzotti
Scénariste
Fabien Vehlmann
Dessinateur
Gazzotti
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les arènes
Éditeur
[Brussel]: Dupuis, 2013
56 p. : ill.
ISBN
9789031432790 (paperback)

Commentaires

De bijzondere stripserie 'Alleen' wordt steeds ingewikkelder. Het wordt onderhand een beetje duidelijk dat de kinderen uit de voorgaande delen in een andere dimensie leven. Ze zijn eigenlijk dood, maar na hun dood leven ze in een wereld waarin alleen kinderen zijn. Een soort parallelle wereld. De groep kinderen waarmee het verhaal is begonnen in het eerste deel, is ontsnapt uit een steeds dieper wegzakkend deel van een stad (zie het vorige deel, 'Diep in de put', 2012)*. Ze komen terecht in een samenleving die erg fascistisch aandoet. Er bestaan families met nummers en als je tot de achtste familie behoort, ben je een soort slaaf. Door allerlei proeven worden de hoofdpersonen geselecteerd. Het verhaal is behoorlijk bizar, maar tevens enorm fascinerend. Door de complexiteit van het verhaal richt de serie zich steeds meer op een wat ouder lezerspubliek. Fantastisch getekend en heel goed verteld. Ieder deel nodigt weer uit tot het lezen van de vorige delen.

À propos de Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabien Vehlmann est un scénariste de bande dessinée français né à Mont-de-Marsan le 30 janvier 1972. Son œuvre la plus connue, en collaboration avec Bruno Gazzotti, est la série fantastique jeunesse Seuls.

Biographie

Formation et débuts (années 1990)

Né à Mont-de-Marsan, Fabien Vehlmann vit à La Motte-Servolex de 1975 à 1992. Il étudie à l’École supérieure de commerce de Nantes et effectue un service civil dans une troupe de théâtre de Chambéry.

En 1996, il participe à un concours de scénario dans Spirou magazine, mais est éliminé du tirage car il ne respecte pas le format de rigueur. Malgré tout, il envoie durant toute une année des scénarios au magazine avant d'être finalement accepté. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions