Dvd
Engels

Better call Saul. Seizoen 1

Vince Gilligan (scenarist), Peter Gould (scenarist), Bob Odenkirk (acteur)
Titel
Better call Saul. Seizoen 1 / created by Vince Gilligan and Peter Gould
Scenarist
Vince Gilligan Peter Gould
Acteur
Bob Odenkirk Jonathan Banks
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
451 min.
Aantekening
Spin-off van de televisieserie Breaking Bad Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Spaans
EAN
8712609649345

Besprekingen

Eerste seizoen (2015) van een spin-off van de hitserie Breaking Bad, waarin het personage Saul Goodman (Bob Odenkirk) een criminele advocaat is, een mannetje met vage connecties en de capaciteiten om grote sommen geld weg te sluizen. Hij was een van de populairste personages, niet in de laatste plaats omdat hij zo goed werd neergezet door Odenkirk. Deze serie, ook bedacht door makers van Breaking bad speelt zich af in de tijd voor hij advocaat van Walter White werd en is uitstekend ontvangen. Men vond de donkere komische karakterstudie heel goed in staat om op eigen benen te staan, zonder overschaduwd te worden door de bron waar het uit voortkwam. Vincent Smits (Parool 10-7-'15) vindt de serie 'heerlijk' en uitblinken in 'scherpe dialogen en absurde situaties, zonder dat het ook maar ergens overdreven aanvoelt.' 10 afleveringen.

Over Vince Gilligan

CC BY 2.0 - Foto van/door

Vince Gilligan (Richmond, 10 februari 1967) is een Amerikaanse regisseur, producer en scenarist. Hij werkt voornamelijk voor televisie. Hij is de bedenker van de serie Breaking Bad en spin-off Better Call Saul. Gilligan werkte in het verleden mee aan The X-Files.

Carrière

Gilligan werd geboren in Richmond, Virginia. Hij studeerde aan de Universiteit van New York. Terwijl hij daar lessen volgde, schreef hij het scenario Home Fries, dat in 1998 verfilmd werd met Drew Barrymore en Luke Wilson. Voordien had hij het scenario afgeleverd voor de film Wilder Napalm (1993), waarin onder anderen Dennis Quaid en M. Emmet Walsh te zien zijn.

Gilligan werd bij een breder publiek bekend tijdens de jaren '90 als producer van de televisieserie The X-Files. Later kwam er ook een spin-off van de serie uit: The Lone Gunmen. Gilligan werd opnieuw de producer, maar …Lees verder op Wikipedia