Boek
Nederlands

Zomerboek

Tove Jansson (auteur), Cora Polet (vertaler), Lia Van Strien (vertaler)
+1
Zomerboek
×
Zomerboek Zomerboek

Zomerboek

Tove Jansson (auteur), Cora Polet (vertaler), Lia Van Strien (vertaler)
Genre:
Sophia brengt met haar vader en oma de zomer door op een Fins eiland. In de wijze en vooral ook geestige gesprekken die de oude vrouw en het jonge meisje met elkaar voeren, komen de angsten en verlangens van het meisje en het verleden van de oma op een betoverende en ontroerende manier tot uitdrukking. Tegen de achtergrond van moerassen en bossen en de altijd aanwezige zee schildert Tove Jansson z
Titel
Zomerboek / Tove Jansson ; uit het Zweeds vertaald door Cora Polet, herzien door Lia van Strien
Auteur
Tove Jansson
Vertaler
Cora Polet Lia Van Strien
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Sommarboken
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2020
174 p. : ill.
ISBN
9789044540598 (paperback)

Over Tove Jansson

Tove Marika Jansson (Helsinki, 9 augustus 1914 – aldaar, 27 juni 2001 spreek uit Toewe Jansson) was een Zweedstalige Finse auteur, kunstschilder en illustrator van onder andere kinderboeken en stripverhalen. Ze is de auteur van de series boeken en stripverhalen over Moem. Een groot deel van haar werken is vanaf de jaren 70 door Cora Polet (pseudoniem van C.W. Appel) in het Nederlands vertaald. In 2007 begon de Belgische uitgeverij Clavis opnieuw met de reeks, in een nieuwe vertaling van Maaike Lahaise.

Samen met Astrid Lindgren en Lennart Hellsing wordt Tove Jansson beschouwd als een van de zogenaamde ‘giganten’ van de Zweedstalige kinderliteratuur, die de leefwereld en de fantasie van het kind centraal plaatsten.

Tove Jansonn overleed op 27 juni 2001 aan kanker. Ze is gecremeerd op de begraafplaats Hietaniemi in Helsinki.

Werk in Nederlandse vertaling

Lees verder op Wikipedia