Boek
Nederlands

Het weeshuis in de azuurblauwe zee

TJ Klune (auteur), Anneke Bok (vertaler), Claudia de Poorter (vertaler)
+1
Het weeshuis in de azuurblauwe zee
×
Het weeshuis in de azuurblauwe zee Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren onderzoekt of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren in een weeshuis op een eiland een te groot gevaar voor de samenleving vormen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Auteur
TJ Klune
Vertaler
Anneke Bok Claudia de Poorter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house in the Cerulean sea
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
414 p.
ISBN
9789021462684 (hardback)

Besprekingen

‘Het weeshuis in de azuurblauwe zee’ is een sprookjesachtige young adult roman over weeskinderen. Linus Baker is een maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren en onderzoekt of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren in een weeshuis op een eiland een te groot gevaar voor de samenleving vormen. Zal hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen? Het boek is in een prettig leesbare, vriendelijke stijl geschreven. 'Het weeshuis in de azuurblauwe zee' zal een breed publiek aanspreken. TJ Klune (Roseburg, 1982) is een Amerikaanse romanschrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven maar nog niet in Nederland. Dit boek is dus zijn debuut in Nederland. Vanaf ca. 15 jaar.

Over TJ Klune

Travis John Klune (Roseburg, 20 mei 1982) is een Amerikaanse fantasyauteur. Zijn roman Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een bestseller van de New York Times en won in 2021 een Mythopoeic Award.

Carrière

Klunes boeken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lhbt-personages. In het Nederlandse taalgebied is hij bekend geworden met zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het boek werd vooral onder jongeren populair, nadat het viraal ging op TikTok.

Privéleven

Klune is geboren en getogen in Roseburg, Oregon. Toen Klune zestien jaar was, verhuisde het gezin naar Tucson, Arizona.

Klunes verloofde, collega-schrijver Eric Arvin, is overleden in 2016.

Onderscheidingen

Bibliografie

De volgende van Klun…Lees verder op Wikipedia