Dvd
Engels
Enoch 'Nucky' Thompson, de onbetwist machtigste man in Atlantic City in 1921, verliest controle als hij wordt gearresteerd wegens verkiezingsfraude. Gangsters als Arnold Rothstein, Lucky Luciano en Al Capone wachten hun kansen af om de macht over te nemen.
Bevat
Disc 1 21 ; Ourselves alone (Afl. 1-2)
Disc 2 A dangerous maid ; What does the bee do? ; Gimcrack & Bunkum (Afl. 3-5)
Disc 3 The age of reason ; Peg of old (Afl. 6-7)
Disc 4 Two boats and a lifeguard ; Battle of the century ; Georgia peaches (Afl. 8-10)
Disc 5 Under God's power she flourishes ; To the lost (Afl. 11-12)
Titel
Boardwalk Empire. Seizoen 2 / created by Terence Winter
Scenarist
Terence Winter
Acteur
Steve Buscemi 1957- Michael Pitt Kelly Macdonald Michael Shannon Shea Whigham Aleksa Palladino Paz De la Huerta
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2012
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
646 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Hongaars, Pools, Tsjechisch Ondertiteling: Nederlands, Frans, Portugees, Pools, Tsjechisch, Kroatisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Grieks, Roemeens, Hebreeuws, Sloveens, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888097427

Besprekingen

Amerikaanse gangsterserie uit 2011 van Martin Scorsese, met Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon e.v.a. Scenario is van Michael Winter die veel afleveringen voor The Sopranos schreef. Deels gebaseerd op de historische verhalen van de corrupte politicus Nelson Johnson getiteld 'Boardwalk empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City'. Centraal in het verhaal staat de opkomst van de georganiseerde misdaad in de VS. Een lucratieve illegale handel in alcoholische dranken ontstond na de Eerste Wereldoorlog door de zgn. 'Drooglegging' waarbij de Amerikaanse regering de productie en transport van alcoholische dranken verbood. Beroemde gangster als Lucky Luciano en Al Capone bouwden in die tijd hun criminele imperium op. In deze serie spitst het verhaal zich toe op Enoch Thompson die door zijn dubbelrol als politicus en smokkelaar onbetwist heerser was in Altantic City. De pers was zeer lovend over deze serie. Peter de Bruijn (NRC 3-12-'10): '(...) ee…Lees verder

Over Terence Winter

Terence Patrick Winter (New York, 2 oktober 1960) is een Amerikaanse tv- en filmscenarist en tv-producent. Hij werd bekend als scenarist en producent van de tv-series The Sopranos en Boardwalk Empire. Voor de komische misdaadfilm The Wolf of Wall Street werd hij in 2014 genomineerd voor een Academy Award.

Carrière

Terence Winter werd in 1960 geboren in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. In de jaren 70 werkte hij in Brooklyn een tijdje in een slagerij die eigendom was van maffiabaas Paul Castellano. Hij behaalde later een bachelordiploma aan de Universiteit van New York. Nadien sloot hij zich aan bij St. John's University School of Law, waar hij rechtsgeleerdheid studeerde. Hij was in New York gedurende twee jaar als jurist werkzaam alvorens in 1991 naar Los Angeles te verhuizen. Daar hoopte hij het te maken als scenarist.

Televisie

Lees verder op Wikipedia