Boek
Engels

The secret diary of Adrian Mole, aged 13 3/4

Sue Townsend (auteur)

The secret diary of Adrian Mole, aged 13 3/4

Een 13-jarige jongen becommentarieert in zijn dagboek de moderne leefcultuur en de politiek.
Titel
The secret diary of Adrian Mole, aged 13 3/4
Auteur
Sue Townsend
Taal
Engels
Uitgever
London: Methuen, 1989
187
Aantekening
JB 85/249
ISBN
0749301384

Andere talen:

Besprekingen

Humoristisch dagboek van een 13-jarige jongen die, als alle 13-jarigen, zichzelf nu eens fantastisch, en dan weer waardeloos vindt. Hij neemt de mensen in zijn omgeving waar en geeft zijn commentaar, soms op heel onverwachte wijze. Moderne verhoudingen, politiek, eerste (tweede, derde...) liefde, jeugdpuistjes, van alles komt ter sprake in geestige bewoordingen, droge grappen en soms roerende naïviteit. De auteur heeft al diverse vervolgen gepubliceerd. De laatste was 'Adrian Mole: the cappuccino years'*, waarin Adrian de dertig is gepasseerd. Geestig boek, leuk portret van een opgroeiende jongen. Pocket met goede letter en marges.

Over Sue Townsend

Sue Townsend (Leicester, 2 april 1946 – aldaar, 10 april 2014) was een Engels schrijfster, die vooral bekendheid verwierf met haar serie dagboeken over het leven van Adrian Mole.

Biografie

Townsend was van eenvoudige komaf en werkte al vanaf haar vijftiende, onder andere als pompbediende bij een garage. Zij was al vroeg geïnteresseerd in literatuur en las veel. Na haar scheiding begon zij te schrijven, aanvankelijk voor het toneel. Haar doorbraak kwam met het verschijnen van het eerste dagboek over Adrian Mole (The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13¾, 1982), een realistische en humoristische beschrijving van het geestesleven van een jonge adolescent. Dit boek werd onmiddellijk een wereldwijd succes, wat leidde tot een serie vervolgdelen. Daarnaast publiceerde zij een aantal romans, ook overwegend met een humoristisch karakter. Haar werken geven een humoristische kijk op de leefstijl en de politieke situatie in de period…Lees verder op Wikipedia