Boek
Engels

The growing pains of Adrian Mole

Sue Townsend (auteur)
In een dagboek geeft een 15-jarige jongen commentaar op zijn omgeving en op het wereldgebeuren ten tijde van de Falklandoorlog in 1982.
Titel
The growing pains of Adrian Mole
Auteur
Sue Townsend
Taal
Engels
Uitgever
London: Methuen, 1989
203
Aantekening
JB 86/133
ISBN
0749302224

Besprekingen

Dit langverwachte vervolg op 'The secret diary of Adrian Mole aged 13 3/4' begint ten tijde van de Falklandoorlog. Adrian is dan 15 jaar en zijn vader en moeder wonen weer samen. Hij krijgt niet alleen een zusje, maar ook een halfbroertje via de verhouding van zijn vader met zijn vroegere vriendin. Het gaat allemaal in de zelfde geest verder als in het eerste deel, misschien nog wel wat geestiger. Pocket met goede letter en marges.

Over Sue Townsend

Sue Townsend (Leicester, 2 april 1946 – aldaar, 10 april 2014) was een Engels schrijfster, die vooral bekendheid verwierf met haar serie dagboeken over het leven van Adrian Mole.

Biografie

Townsend was van eenvoudige komaf en werkte al vanaf haar vijftiende, onder andere als pompbediende bij een garage. Zij was al vroeg geïnteresseerd in literatuur en las veel. Na haar scheiding begon zij te schrijven, aanvankelijk voor het toneel. Haar doorbraak kwam met het verschijnen van het eerste dagboek over Adrian Mole (The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13¾, 1982), een realistische en humoristische beschrijving van het geestesleven van een jonge adolescent. Dit boek werd onmiddellijk een wereldwijd succes, wat leidde tot een serie vervolgdelen. Daarnaast publiceerde zij een aantal romans, ook overwegend met een humoristisch karakter. Haar werken geven een humoristische kijk op de leefstijl en de politieke situatie in de period…Lees verder op Wikipedia