Boek
Nederlands

Een boef met een rokje

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
+1
Een boef met een rokje
×
Een boef met een rokje Een boef met een rokje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pieter mag als enige jongen naar het verjaardagspartijtje van Lena. Omdat de dag ervoor in het huis van Lena is ingebroken, is dat wel spannend. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Een boef met een rokje / Stefan Boonen ; tek. van Jan De Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
72 p. : ill.
ISBN
90-276-7756-5

Besprekingen

Pieter is op Lena en Lena vindt Pieter best aardig. Ze nodigt hem zelfs uit op haar verjaardag, de enige jongen tussen allemaal meisjes. In de nacht voor Lena's verjaardag wordt er bij haar thuis ingebroken. O.a. twee kostbare beeldjes van handjes zijn uit haar verzameling gestolen. Het feestje gaat toch door. Inmiddels is een van de dieven op pad om de buit, die in het bos vlakbij Lena's huis verstopt ligt, op te halen. En dan is er een samenloop van omstandigheden die grote gevolgen heeft, zowel voor de dief als voor Lena. Tijdens het spelen in het bos krijgt Pieter hoge nood, voorzichtigheidshalve doet hij broek en onderbroek uit, en vanaf dat ogenblik raakt het verhaal in een spannende en hilarische stroomversnelling. Wat wil je, een jongen in zijn blote billen tussen allemaal meisjes. Maar het is wel de aanzet tot de oplossing van de diefstal. Hier geen kinderen die in ongeloofwaardige heldenrollen even een misdaad oplossen. Alles gebeurt binnen alledaagse belevenissen van een gr…Lees verder
Pieter wordt als enige jongen gevraagd op het verjaardagspartijtje van Lena, in wier huis de nacht ervoor is ingebroken. Tijdens het partijtje komen de feestvierders oog in oog te staan met een van de inbrekers. Deel uit de Bolleboos-serie met een happy end (Pieter is uiteindelijk de held), waarin Pieter, klein van stuk, zich uit alle macht staande probeert te houden tussen zes meiden, allemaal groter, hetgeen soms jammerlijk mislukt. Zeer herkenbaar is de houding van Pieter om maar voor vol aangezien te worden. Overzichtelijke bladspiegel; het gedeelte dat over de inbrekers gaat is schuingedrukt. Vlot helder taalgebruik, niet altijd even makkelijk. Een tiental krasserige zwartwitillustraties over de hele bladzijde. Leuk verhaal voor de goede lezer vanaf 7/8 jaar.

Een boef met een rokje

Pieter wordt samen met enkele meisjes uitgenodigd op het verjaardagfeestje van Lena. De sfeer is er wat gespannen. Afgelopen nacht hebben inbrekers een bezoek gebracht aan het huis van Lena. Ze namen een videocamera, een draagbare computer en enkele zeldzame hondenbeeldjes mee uit haar verzameling. Gelukkig gaat het feestje nog door. Na heel wat stukken taart en veel cola stelt Pieter wat beweging voor en samen trekken ze het bos in om verstoppertje te spelen. Wanneer het de beurt is aan Pieter om de meisjes te zoeken, krijgt hij zo’n buikpijn dat hij naast het riviertje naar het toilet moet, waardoor hij zijn broek en onderbroek kwijtspeelt in het water. Wat nu? De meisjes mogen hem zo niet zien. Pieter sluipt door de struiken en ontdekt een slapende man. Die jas ernaast kan hij gebruiken. Hij knoopt hem om zijn middel en raapt nog net een hondje op met een diamantje in zijn staart. Dat is er eentje van Lena. Dit is dus de dief! Een Bolleboos-plusboekje voor kinderen van 7 en 8 jaar …Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties