FBI-agente Emily Byrne heeft geen herinnering aan de zes jaar dat ze gevangen werd gehouden door een crimineel. Na haar bevrijding wordt ze zelf beschuldigd van een reeks gruwelijke moorden.
Titel
Absentia. Seizoen 1
Acteur
Stana Katic Patrick Heusinger Cara Theobold
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
406 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609639728

Besprekingen

Amerikaanse misdaadserie met in de hoofdrol Stana Katic (Castle; The rendezvous). FBI-agente Emily Byrne verdwijnt spoorloos tijdens de jacht op een beruchte seriemoordenaar. Ze wordt dood verklaard, maar zes jaar later vindt men haar meer dood dan levend terug in een hutje in het bos, zonder herinnering aan de afgelopen jaren. Haar man en collega Nick (Patrick Heusinger) is inmiddels hertrouwd, haar nu negenjarige zoontje herkent haar niet. Terwijl ze haar leven weer probeert op te bouwen, wordt Emily beschuldigd van een reeks gruwelijke moorden en slaat op de vlucht. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 66% ’fresh’: ‘Absentia sticks too closely to the procedural handbook, leaving its capable lead and mildly intriguing mystery treading water.’ Tien afleveringen.

Over Stana Katic

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tyler Parker

Stana Katic (Hamilton, 26 april 1978) is een Canadese film- en televisieactrice. Ze speelde onder meer detective Kate Beckett in meer dan honderd afleveringen van de misdaadserie Castle.

Jeugd en familie

Katic heeft Servische ouders, die beiden emigreerden uit het toenmalige Joegoslavië. Ze verhuisde later met haar familie naar Aurora, Illinois. Ze verhuisde de volgende jaren heen en weer tussen Canada en de VS. Na haar afstuderen aan de West Aurora High School in 1996 studeerde ze aan de Chicago's Goodman School of Drama. Ze heeft vier broers en een zus.

Naast Engels, spreekt ze Servo-Kroatisch, Frans en Italiaans.

Carrière

Katic speelde Hana Gitelman in Heroes, Collette Stenger in het vijfde seizoen van 24 en Jenny in de film Feast of Love, waarin ze samen met Morgan Freeman te zien w…Lees verder op Wikipedia