Dvd
Engels

Tales of the unexpected. Het complete seizoen 1

Roald Dahl (naar het werk van)

Tales of the unexpected. Het complete seizoen 1

Twaalf verhalen met een sinistere inslag en een verrassende wending aan het slot
Bevat
Disc 1 Depart in peace ; Dip in the pool ; Edward the conquerer ; Lamb to slaughter
Disc 2 Landlady ; Man from the south ; Mrs Bixby and the colonel's coat ; My lady love, my dove
Disc 3 Neck ; Taste ; Way up to heaven ; William and Mary
Titel
Tales of the unexpected. Het complete seizoen 1
Naar het werk van
Roald Dahl
Taal
Engels
Parallelle titel
Roald Dahl's Tales of the unexpected
Uitgever
Video Film Express, 2011
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053011283

Besprekingen

De Engelse televisieserie 'Tales of the unexpected' begon in 1979 en liep negen seizoenen (ruim 100 afleveringen). De eerste ongeveer twintig afleveringen waren gebaseerd op verhalen van Roald Dahl, die zelf bij elke aflevering een introductie gaf. Serie 1 (3 dvd-video's) bevat twaalf afleveringen uit 1979 en 1980, gebaseerd op verhalen uit onder andere de bundels Kiss kiss en Someone like you. Het zijn bizarre verhalen met meestal een verrassende wending aan het slot. Een van de bekendste is 'Lamb to the slaughter', waarin een vrouw haar man, die van haar wil scheiden, neerslaat met een bevroren lamsbout. Verder onder meer Man from the south, Mrs Bixby and the colonel's coat en Dip in the pool. Er zijn geen extra's.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia