Boek
Nederlands

Mijn papa is fantastisch

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
Mijn papa is fantastisch
×
Mijn papa is fantastisch Mijn papa is fantastisch
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Papa is fantastisch, een reus en soms een griezel maar toch de beste die bestaat. Prentenboek van Roald Dahl. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Mijn papa is fantastisch
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My dad is fantastic
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789026160738 (hardback)

Besprekingen

Een boek van Roald Dahl is altijd een feestje. Zo ook deze tweede druk van een kartonnen prentenboek over papa's. Er is ook een prentenboek over mama’s.* Papa is fantastisch, hij is lief, slim en aardig. Hij is ook heel groot, wel zeven huizen hoog. Soms laat hij me brullen van het lachen. Hij kan prachtige verhalen vertellen, maar hij kan ook een echte griezel zijn. Toch is hij de beste papa die er bestaat. De tekst in dit boek is een geheel, op rijm geschreven en gaat over een papa. De bijpassende illustraties laten verschillende papa’s zien. De illustraties van Quentin Blake zijn gebaseerd op de personages uit de verhalen van Roald Dahl, bijvoorbeeld: Meneer Vos, de GVR, Huppeldepup en Meneer Griezel. Een fijn boek om samen te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia