Boek
Nederlands

Mijn mama is geweldig

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
Mijn mama is geweldig
×
Mijn mama is geweldig Mijn mama is geweldig
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Mama is geweldig maar soms een woedend mensbaksel. Ze kan goed spannende verhalen vertellen en is de beste mama die bestaat. Prentenboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Mama
Titel
Mijn mama is geweldig
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My mum is magnificent
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789026160257 (hardback)

Besprekingen

een boek van Roald Dahl is altijd een feest. Ook dit boek over mama’s. Er zijn prentenboeken over lieve, leuke, beste, allerliefste, allerleukste en allerbeste mama’s, maar er is maar één boek over mama’s die super-mensbaksel zijn! Een boek over de liefste en dapperste mama ter wereld, een geweldige mama, een mama die fantabuleus kan dansen en majestueus blijft als ze haar dag niet heeft. Een ode aan mama’s in een prentenboek, met illustraties van Quentin Blake en tekst en personages gebaseerd op de personages uit de verhalen van Roald Dahl, bijvoorbeeld: De Reuzenkrokodil, de grootmoeder uit De heksen, Juffrouw Engel, Mevrouw Vos en Lieveheersbeest. Een fijn boek om samen te lezen en te bekijken. Er is ook een prentenboek over papa’s.* Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia