Boek
Nederlands

Kleine Ezel ritselfeest

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Kleine Ezel ritselfeest
×
Kleine Ezel ritselfeest Kleine Ezel ritselfeest
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kleine Ezel viert zijn eerste verjaardag. Hij krijgt veel cadeautjes, maar spelen met het pakpapier vindt hij het allerleukst! Vrijwel vierkant, stoffen prentenboekje met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen op knisperpagina’s. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Kleine Ezel ritselfeest
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[8] p. : ill.
ISBN
9789025866068

Besprekingen

In dit stoffen knisperboekje viert Kleine Ezel zijn eerste verjaardag. Kleine Ezel is een bekende prentenboekfiguur; ook voor baby’s en peuters zijn al meerdere boekjes over dit ezeltje verschenen. Binnen in het boekje staan drie illustraties, verdeeld over dubbele pagina’s. Kleine Ezel hangt de slingers op, bekijkt de nog ingepakte kadootjes, en gooit het cadeau papier vrolijk in de lucht. Want al dat papier is misschien wel het allermooist! Bij elke illustratie staat een korte zin in grote, zwart gedrukte schreefletters. De tekeningen zijn in de vertrouwde Kleine Ezelstijl. Gekleurde vlakken met een dikke zwarte omlijning, weinig details, een effen gekleurde achtergrond in felle kleuren. De vierkante pagina’s zijn gevuld met knisperend materiaal; in de rug een smal stiksel. Eerst om te spelen en te knisperen, later om samen te bekijken en te benoemen. Uitnodigend omslag met een tekening van Kleine Ezel in zijn luier, reikend naar een ballon. Het boekje is wasbaar, en geschikt voor …Lees verder

Kleine Ezel Ritselfeest

Kleine Ezel is jarig. Daarom hangen er feestvlaggetjes in de woonkamer. Natuurlijk krijgt de jarige veel cadeautjes. Geweldig is dat. Maar het mooiste cadeau is voor Kleine Ezel ... het inpakpapier! En dat zorgt voor een heus ritselfeest. In dit knisperboekje bewijst Rindert Kromhout nog maar eens dat er met drie korte zinnen toch een verhaal verteld kan worden. Annemarie van Haeringen tekende een Kleine Ezel in vrolijke kleuren, wat meteen de feeststemming benadrukt. En het ritselen bij het openen van de pakjes wordt ongetwijfeld overduidelijk als dit stoffen boekje door babyhandjes ontdekt wordt. Bedoeling is dat door het knispergeluid de zintuigen van baby's geprikkeld worden. Wees maar zeker dat dit het geval zal zijn! Door de eenvoudige zinnen is het ook een uitstekend eerste voorleesverhaaltje. Toch zal dit stoffen boekje vooral in kleine vuistjes gekoesterd worden. Niet erg, want het is wasbaar en uiteraard niet giftig.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties