Boek
Nederlands
Grootouder worden is een gebeurtenis die het begin markeert van een heel nieuwe levensfase. Op een dag krijgt Pol Goossen te horen dat hij grootvader zal worden. Van een jongen én een meisje. In dit boek beschrijft hij wat grootvader worden doet met een mens. Hij heeft het over de euforie, en de zeer herkenbare vreugdes en angsten die met het grootouderschap gepaard gaan. Hij denkt na over de were
Onderwerp
Dementie, Grootouders
Titel
Koningswens
Auteur
Pol Goossen
Illustrator
Mimine Vleminckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Witsand, 2012
184 p. : ill.
ISBN
9789490382742 (hardback)

Over Pol Goossen

CC BY 2.0 - Foto van/door worak

Pol Goossen (Lier, 22 oktober 1949) is een Vlaams acteur. Hij is actief in de toneelwereld.

Biografie

In 1982 speelde hij in de film Het beest. Zijn bekendste rol is die van Frank Bomans in Thuis, die hij sinds 1995 vertolkt. In deze serie vertolkte hij ook de rol van Manfred Stein. In 2007 was hij te zien in Ben X. Bovendien speelde hij ook gastrollen in onder andere Het Pleintje (gerechtsdeurwaarder), Wittekerke (Rob Buytaert), Nonkel Jef (lange Fons), Recht op Recht (coach in 2001), FC De Kampioenen, Mega Mindy, Buiten de zone, Windkracht 10, W817 (televisieserie) (Frank Bomans), Amateurs (Frank Bomans) en Familie Backeljau (Pedro Pirelli).

Hij speelde onder meer twee gastrollen in F.C. De Kampioenen, één in 1990 als brandweercommandant Fons, en één in 1995 als Diederik Legrand.

Hij is ook een bekend natuur- en dierenliefhebber, peter van Natuurpunt en lid van GAIA. Hij is samen met Annemarie Picard.

In 201…Lees verder op Wikipedia