Boek
Nederlands

De smurfen

Peyo (auteur)

De smurfen

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een babysmurf leest een boekje, een andere drinkt uit zijn fles. Vierkant, stoffen, tekstloos prentenboekje met op elke pagina een andere babysmurf in vrolijke kleuren. Met twee knisperpagina’s. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Smurfen
Titel
De smurfen
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
[8] p.
ISBN
9789002255465 (paperback)

Besprekingen

Tekstloos knisperboekje, uitgevoerd in lichtblauw met afwisselend gele, rode en blauwe kaders om de doorgestikte pagina’s. Hierop zijn babysmurfen te zien met diverse attributen: een knuffelpoes, een zuigflesje, een speelgoedbeer, een knuffeldoekje en een spiegel. Ook is er een smurfje dat een boek leest (met bril). Schuin boven elke smurf is een klein, niet relevant figuurtje afgebeeld zoals een bijtje of paddenstoeltjes. Het knisperelement is in de omslagpagina’s aangebracht. Het boekje is licht van gewicht en kan prima door baby’s worden gehanteerd. De afbeeldingen zijn echter al tamelijk gedetailleerd en niet zo contrastrijk. Ook schijnen ze door de pagina’s heen. Vooral bruikbaar om mee te friemelen, inhoudelijk kun je er weinig mee met een baby. Vanaf ca. 6 maanden.

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia