Alana en Gary groeien op in de San Fernando Valley van de jaren 70.
Titel
Licorice pizza / written and directed by Paul Thomas Anderson
Regisseur
Paul Thomas Anderson
Acteur
Alana Haim Cooper Hoffman Sean Penn Tom Waits 1949- Bradley Cooper Benny Safdie
Componist
Jonny Greenwood 1971-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083247461

Besprekingen

Licorice Pizza vertelt het verhaal van Alana Kane (Alana Haim ) en Gary Valentine (Cooper Hoffman), die in 1973 opgroeien en verliefd worden in de San Fernando Valley. De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson en volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde. IMDb-score: 7,3/10.

Over Paul Thomas Anderson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Jürgen Fauth (flickr user muckster)

Paul Thomas Anderson (Studio City (Los Angeles, Californië), 26 juni 1970) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver, bekend van films als Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love en There Will Be Blood.

Levensloop

Paul Thomas Anderson groeide op in "The Valley". Hij is de zoon van Ernie Anderson, een stemacteur die als aankondiger of verteller te horen was in verscheidene televisieprogramma's. Ernie Anderson presenteerde als "Ghoulardi" een horrorshow, Shock Theater, op de lokale televisie van Cleveland, Ohio.

Anderson is grotendeels autodidact. Hij is, samen met onder anderen Quentin Tarantino, een van de eerste regisseurs uit de "VCR-generatie", de generatie filmmakers die naar de videotheek kon gaan om films te zien, en toegang had tot een groter aantal films dan vroegere filmmakers, en dus via het kijken van films de technieken kon leren om films te maken. In …Lees verder op Wikipedia