Dvd
Engels
Diana Prince alias Wonder Woman strijdt tegen de schurk Maxwell ‘Max Lord’ Lorenzano, een zakenman die de machtigste man op aarde wil worden.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Wonder woman 1984 / directed by Patty Jenkins ; written by Patty Jenkins [e.a.]
Regisseur
Patty Jenkins
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Gal Gadot Kristen Wiig Chris Pine
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
145 min.
Aantekening
Gebaseerd op de DC Comics strips van William Moulton Marston Taalkeuze: Frans, Engels, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888250228

Besprekingen

Het vervolg op de superheldenfilm ‘Wonderwoman’ (2017) is opnieuw geregisseerd door Patty Jenkins, Gal Gadot en Chris Pine hernemen hun rollen als Diana Prince alias Wonder Woman en haar geliefde Steve Trevor. De eerste film speelde in 1918, nu is het 1984. De onsterfelijke Amazone Diana werkt als archeoloog in het Smithsonian Institution in Washington, D.C. en is in het geheim een superheld die de misdaad bestrijdt. Door de werking van een geheimzinnige wenssteen komt Steve - die met zijn vliegtuig verongelukte - tot leven in het lichaam van een andere man. Samen strijden ze tegen de schurk Maxwell ‘Max Lord’ Lorenzano (Pedro Pascal), een zakenman die met hulp van de wenssteen de machtigste man op aarde wil worden. Hij wordt geholpen door Diana’s jaloerse collega, Barbara Minerva alias Cheetah (Kristen Wiig ). VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘(…) Ondanks de tamelijk ridicule plot maakt regisseur Jenkins er een vaardig visueel spektakel van, dat als hartverwarmende blockbusterlol niet onde…Lees verder

Over Patty Jenkins

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Patricia Lea (Patty) Jenkins (Victorville, 23 juli 1971) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijfster.

Biografie

Jeugd

Patty Jenkins werd in 1971 geboren op de George Air Force Base in Victorville. Haar vader was een F4-gevechtspiloot. Voor zijn dienstjaren tijdens de Vietnamoorlog ontving hij de Silver Star. Ze heeft twee zussen, Elaine en Jessica. Haar jongere zus Jessica was haar assistente tijdens de productie van Monster (2003). Langs vaderszijde is ze ook familie van gewezen acteur Richard Burton (haar vader en Burton hadden dezelfde overgrootouders).

In de eerste zes jaar van haar leven woonde Jenkins in vijftien verschillende landen. Later ging ze naar de AFI Conservatory in Los Angeles. In 1993 studeerde ze af aan de Cooper Union for the Advancement of Science and Art.

Carrière

In 2001 st…Lees verder op Wikipedia