Dvd
Engels

Mulan

Niki Caro (regisseur), Yifei Liu (acteur)
Mulan, een jonge Chinese vrouw, vermomt zich als man en neemt de plaats in van haar oude vader om te strijden tegen de Hunnen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Mulan
Regisseur
Niki Caro
Acteur
Yifei Liu
Taal
Engels
Uitgever
Disney, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 1 uur 52 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418569310

Besprekingen

Live-action remake van de Disneyfilm ‘Mulan’ (1998). Regisseur is Niki Caro (The zookeeper's wife; Whale rider), hoofdrolspeelster is Yifei Liu (The assassins). Mulan is een jonge Chinese vrouw die op het punt staat een gearrangeerd huwelijk te sluiten. Wanneer haar oude vader, die gewond is geraakt in de oorlog, zich opnieuw aan wil melden als soldaat om te vechten tegen noordelijke indringers, vermomt Mulan zich als man en neemt zijn plaats in. Samen met haar regiment trekt ze ten strijde tegen de Hunnen, die geleid worden door Böri Khan (Jason Scott Lee) en de heks Xian Lang (Gong Li). De liedjes en het grappige draakje Mushu uit het origineel ontbreken. De recensenten geven 2-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 3-9-’20): ‘(…) Mulan speelt zich af in een aangeharkt folklore-China, een Disneyland-decor. (…) een wat logge film die te zelden sprankelt, wervelt of verbluft.’ Belinda van de Graaf (Trouw 3-9-’20): ‘(…) Het is een heerlijk, kleurrijk spektakel met epische allure, gemaakt voor w…Lees verder

Over Niki Caro

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door GabboT

Nikola Jean (Niki) Caro (Wellington, 1967) is een Nieuw-Zeelandse filmregisseur en scenarioschrijfster.

Biografie

Niki Caro werd in 1967 geboren in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Ze studeerde in Auckland aan Kadimah College en Diocesan School for Girls. In 1988 behaalde ze een bachelordiploma aan de Universiteit van Auckland. Nadien behaalde ze ook een postgraduaat in de filmrichting van de Swinburne University of Technology in Melbourne.

Aanvankelijk had Caro een interesse in metaalsculpturen, maar uiteindelijk koos ze ervoor om een filmcarrière uit te bouwen. Ze leerde zichzelf heel wat over film door zich te verdiepen in verschillende boeken over het medium. Haar eerste scripts liet ze door haar moeder uittypen op haar werk.

Caro is getrouwd met architect Andrew Lister, met wie ze twee dochters kreeg.

Carrière

Ze maakte haar regi…Lees verder op Wikipedia