Boek
Nederlands

Op de boerderij

Nathalie Seroux (auteur)
+1
Op de boerderij
×
Op de boerderij Op de boerderij

Op de boerderij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat is er veel te zien op de boerderij! Er zijn veel dieren, zoals de kip en het kuiken, de ooi, de ram en de duivin. Maar er zijn ook veel machines, groenten en fruit, gebouwen en gereedschap. Hardkartonnen kijk- en aanwijsboek met kleurenfoto's van dieren en voorwerpen op de boerderij. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Op de boerderij
Auteur
Nathalie Seroux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
À la ferme
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2021
[50] p. : ill.
ISBN
9789002272813 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen fotoboek met twee afgeronde hoeken rond een (idyllische) boerderij in een West-Europese setting. De mooie kleurenfoto’s laten de dieren ten voeten uit zien. Op een enkele foto staan kinderen of volwassenen in actie afgebeeld. Vaak zijn de foto’s paginagroot binnen een wit kader, waardoor ze goed uitkomen. Soms zijn er vier kleinere foto’s per pagina. De dieren, attributen en gebouwen (een kas wordt aangeduid met ‘serre’) zijn met lidwoord benoemd. Er wordt ook de ‘diepte’ ingegaan: zo is er naast een duivin een doffer en naast het konijn de lampreien. Geslaagd en uitgebreid fotoboek; omvangrijke, kloeke uitgave waarin veel te bekijken, te benoemen en te bespreken valt met kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn eerste fotoboek op de boerderij

Dieren zijn een populair concept bij heel jonge kindjes. Daar spelen veel boeken handig op in. Er zijn dus zeker wel meer fotoboekjes gemaakt over de boerderij. Toch onderscheid dit exemplaar zich van alle anderen, omdat het zich ook richt tot oudere kinderen. Zo zie je niet alleen alle gekende diertjes verschijnen, maar kan je door dit boek ook bijleren over onder meer de haspel, het veld met tarwe en de melkkamer. Het leuke hieraan is dat je dit boekje samen met je dreumes kan bekijken terwijl grote broer of zus er ook iets van opsteekt. Het boekje groeit hierdoor ook wel wat mee met je kind, dat er zal uithalen waar die op dat moment aan toe is.De foto’s zijn duidelijk. De vormgeving is eenvoudig: ofwel staat er slechts één foto op een blad, ofwel is het blad verdeeld in vier gelijke vierkanten. Bovendien is het boek ook erg stevig. Voor dit soort boeken is dit een aanrader.