Dvd
Engels
De avonturen van een aantal Vikingmannen die een groot deel van Scandinavië en Europa willen veroveren.
Onderwerp
Vikingen
Titel
Vikings. Seizoen 5, Volume 1 / created by Michael Hirst
Scenarist
Michael Hirst
Acteur
Gustaf Skarsgård Alexander Ludwig 1992- Katheryn Winnick
Componist
Trevor Morris 1970-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017-2018
Speelduur
ca. 8 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans en andere talen
EAN
8712626093374

Besprekingen

Eerste helft van het vijfde seizoen (2017-2018) van de Iers-Canadese dramaserie, uitgezonden op History Channel. Seizoen 1-4 volgden de ontdekkings- en plunderreizen van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), een Vikingkrijger uit de Noorse sagen. Hij is nieuwsgierig naar het buitenland en roept de hulp in van een bootontwerper om een snel, zeewaardig schip te bouwen. Daarmee reist hij naar Engeland en begint er een reeks plundertochten. Inmiddels is Ragnar overleden en zijn zoon Sigurd is vermoord door diens agressieve broer Ivar. De broers Ubbe, Ivar en Hvitserk regeren nu samen over East Anglia, terwijl Bjorn en Halfdan naar de Middellandse Zee vertrekken. Een nieuw personage is de strijdende bisschop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers). Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 90% ‘fresh’: ‘Brutal battles and epic quests help Vikings' fifth season remain an engaging, exciting journey.’ 10 afleveringen.

Over Michael Hirst

Michael Hirst (Bradford, 21 september 1952) is een Brits scenarioschrijver en producent. Hij schreef onder meer de films Elizabeth (1998) en Elizabeth: The Golden Age (2007) en de televisieseries The Tudors en Vikings.

Jeugd

Hirst bracht een goed deel van zijn jeugd door in Ilkley. Hij studeerde aan de London School of Economics, behaalde een graad in Engels en Amerikaanse literatuur aan de Universiteit van Nottingham en verdiepte zich in Henry James aan het Trinity College, Universiteit van Oxford.

Carrière

Hirst was de bedenker, de belangrijkste schrijver en uitvoerend producent van The Tudors. De serie vertelt het verhaal van koning Hendrik VIII en zijn zes vrouwen.

Lees verder op Wikipedia