Strip Nederlands

Kort en bondig

Merho (auteur)

Kort en bondig

Merho (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
De methode Matopeh
In De methode Matopeh draait alles rond de handel in prijsduiven. De Japanner Ono Matopeh houdt er wel een heel bijzondere methode op na om Egmond, de superkampioen van Goegebuer, te pakken te krijgen.

Het goede doel
Het land wordt overspoeld door een plaag van ziekenhuisdiefstallen. Wat is het verband met de hulptransporten naar Travakstan? Samen met de zie
Bevat
De methode Matopeh
Het goede doel
Titel
Kort en bondig
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789002256202 (paperback)

Ook in de collectie als:

Strip: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Nummer 118 in de 'Kiekeboe'-reeks bundelt twee minder bekende korte strips tot één album, nl. 'De methode Matopeh' en 'Het goede doel'. Beide verhalen, eerder al gepubliceerd in familiestripboeken, werden in 1995 ook al eens gebundeld in een speciale uitgave voor 'Het Laatste Nieuws', en zouden nu opnieuw uitgegeven worden op veelvuldig verzoek van de fans.

Volgens een studie die Boek.be in 2007 liet uitvoeren, is 'Kiekeboe' de best verkopende strip in België, vóór 'FC De Kampioenen' en 'Suske en Wiske'. Als we de verkoop van alle boeken in beschouwing nemen, moet 'Kiekeboe' enkel Harry Potter en de relieken van de dood laten voorgaan.

Oude verhalen van een goed verkopende strip opnieuw uitgeven, dat ruikt naar quick money. Winnen de financiële overwegingen het dan van de creativiteit? Ook met de speciale albums 30 jaar Kiekeboe of Kiekepedia speelt Merho immers handig in op het succes van de reeks. Deze albums vormen echter leuke collector's…Lees verder
Dit is alweer het 118de deel uit de stripserie 'De Kiekeboes'. Het album bestaat uit twee verhaaltjes. Het eerste gaat over de duivensport waarbij twee Japanse criminelen het gemunt hebben op prijswinnende duiven. Door tussenkomst van onder anderen Kiekeboe wordt de handel en kid(duiven)napping een halt toegeroepen. Het tweede verhaal gaat over diefstal van luxe goederen die mee gesmokkeld worden met hulpgoederen voor Travakstan. Een van de doelwitten zijn computers uit het ziekenhuis, waar een groot gedeelte van het verhaal zich afspeelt. De kwaliteit van deze serie mag onderhand bekend zijn: duidelijke, heldere tekeningen. De serie zit vol stripclichés, maar dat mag de pret voor vele jonge lezertjes niet drukken. De verhalen zijn eenvoudig en daardoor goed te volgen, met een duidelijke nadruk op goed en slecht. De slechteriken zijn ook altijd goed herkenbaar.