Boek
Nederlands

Vervloekt

+1
Vervloekt
×
Vervloekt Vervloekt

Vervloekt

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Lizzy, Dominique en Melanie (ik-persoon) gaan een weekend naar een afgelegen, oud huis in de Ardennen. Ze ontdekken dat daar ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord. Dan gebeuren er vreemde dingen. Is het huis soms vervloekt? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Vervloekt
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2019
72 p.
Aantekening
Vervolg op Vals
ISBN
9789026147869 (hardback)

Besprekingen

'Ik ben doodgegaan toen ik zestien was'. Lizzy, Dominique en Melanie (ik-persoon) gaan een weekend naar een afgelegen, oud huis in de Ardennen. Daar komen ze erachter dat in hetzelfde huis ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg. Het huis is donker, zelfs overdag, maar verder lijkt het normaal. De meiden proberen het gezellig te hebben, ondanks de onderlinge spanning. Tot er vreemde dingen gebeuren. Is het huis vervloekt? Spannend vervolg op de bloedstollende en verfilmde jeugdthriller 'Vals' van de populaire jeugdauteur, met een openingszin die alles op scherp zet. Vlot, pakkend geschreven verhaal, verteld vanuit het perspectief van Melanie. Pageturner tot de wat teleurstellende wending. Bloedstollende jeugdthriller. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde wiskunde en economie aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1998. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

Na de geboorte van haar dochter in 2003

stopte ze met werken. Ze combineert sindsdien het freelance schrijven met het moederschap. In 2008 kreeg ze een zoon en in 2014 werd ze moeder van haar derde kind: een dochter. Mel Wallis de Vries is woonachtig in Weesp.

In 2019 verscheen de film Vals dat gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Wallis de Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Bibliografie