Boek
Nederlands

Kikker in het water

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kikker in het water
×
Kikker in het water Kikker in het water

Kikker in het water

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker staat onder de douche, neemt een duik in het water, is aan het varen of schuilt onder een paraplu tegen de regen. Klein, vierkant, plastic, tekstloos prentenboekje met eenvoudige, zwartomlijnde illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Water
Titel
Kikker in het water
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018 | Andere uitgaves
[8] p. : ill.
ISBN
9789025875022 (paperback)

Besprekingen

Vierkant plastic bad- en kijkboekje voor baby's met daarin vier afbeeldingen van Kikker en water: Kikker onder de douche, Kikker in een roeibootje, Kikker in de regen en duikend in het water waarin twee visjes zwemmen. Als enige tekst staat op elke dubele bladzijde een korte uitspraak in de illustraties, bv. 'Schuitje varen' of 'Het regent, het regent...'. De zwartomlijnde tekeningen zijn mooi uitgevoerd in heldere kleuren en met weinig details, waardoor ze duidelijk zijn voor hele jonge kinderen. De pagina's hebben twee afgeronde hoeken en zijn opgevuld met zacht foam. De laatste bladzijde geeft een piepend geluid als je er in knijpt. Vanaf ca. 6 maanden.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia