Boek
Nederlands

Broer in de fabriek

Martine Letterie (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Broer in de fabriek
×
Broer in de fabriek Broer in de fabriek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kinderen van groep vier leren over de geschiedenis van hun stad Tilburg. Nog maar 150 jaar geleden moesten jonge kinderen daar in de fabriek werken. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Fabrieken, Kinderarbeid
Leesniveau
AVI 8
Titel
Broer in de fabriek / Martine Letterie ; tek. van Rick de Haas
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Kenmerken
72 p. : ill.
ISBN
90-276-4635-X

Besprekingen

Groep 4 gaat een project over kinderarbeid doen. Daarom begint juf met het vertellen van een verhaal dat zich afspeelt in een arbeidersmilieu ongeveer 150 jaar geleden in Tilburg. In een vlotte verteltrant en op invoelbare wijze worden de dagelijkse belevenissen van Hannes en Marie, twee arbeiderskinderen, verteld. De serie is speciaal bedoeld voor kinderen die vlot lezen maar wel een verhaal op eigen leesbelevingsniveau nodig hebben. De schrijfster is er prima in geslaagd om de link tussen vroeger en nu te leggen en tussendoor de essentie van het vak geschiedenis aan te geven. Vrolijk gekleurde omslag, heldere bladspiegel en geregeld een met grijzen ingevulde zwartwitte pentekening maken het tot een zeer aantrekkelijke uitgave. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties