Boek
Nederlands

Dit mag niemand weten

Martine Kamphuis (auteur)
+1
Dit mag niemand weten
×
Dit mag niemand weten Dit mag niemand weten

Dit mag niemand weten

Martine Kamphuis (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Wouter, de ex-vriend van Renske, wordt na een moeilijke periode thuis benaderd door Iris. Ze deelt haar angsten met Wouter en wint zijn vertrouwen. Renske wil weten wat er speelt tussen die twee en houdt Wouter, tussen haar toneellessen door, stiekem in de gaten. Dan gebeurt er iets vreselijks. Wie heeft hieraan schuld? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Manipulatie, Geheimen
Titel
Dit mag niemand weten
Auteur
Martine Kamphuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
216 p.
ISBN
9789021680224 (paperback)

Besprekingen

Een verrassend fris en vlot weglezend boek, zeker gezien de heftige materie. Aan het begin van het verhaal valt de lezer direct in een verhoorkamer van de politie, dan nog zonder enig idee van het hoe, wie en waarom. In de daaropvolgende hoofdstukken komt steeds meer van de puzzel in zicht. De jonge Wouter wordt, na een lastige periode thuis, door klasgenoot Iris benaderd. Al snel wint ze zijn vertrouwen en lost hij steeds meer van haar problemen op - tot grote achterdocht van zijn ex-vriendin Renske. Nadat Iris hem vertelt dat ze misbruikt wordt door haar stiefvader, besluit hij over te gaan tot drastische actie. Pas later blijkt dat Iris zo haar eigen agenda had, maar dan zit Wouter al in de cel op verdenking van moord. Terwijl Iris probeert haar sporen te wissen, gaat Renske op zoek naar de waarheid. Een origineel en spannend plot dat de lezer regelmatig op het verkeerde been zet. Het verhaal roept vragen op als hoe goed van vertrouwen moet je zijn, hoe ver zou je zelf gaan om iema…Lees verder

Over Martine Kamphuis

CC BY 3.0 - Foto van/door Eric van Dijk

Martine Kamphuis (1963) is een Nederlands schrijfster.

Kamphuis studeerde geneeskunde en is werkzaam als psychiater. Ze publiceerde onder andere enkele artikelen met betrekking tot haar vakgebied. In 2006 verscheen haar debuut, de psychologische thriller Vrij. In 2007 bracht Uitgeverij Averbode haar eerste kinderboek uit in de reeks van Vlaamse Filmpjes.

Kamphuis heeft drie zoons, die als proeflezers fungeren voor haar jeugdboeken. Ze won tweemaal de John Flandersprijs. De vertaalrechten van een aantal van haar boeken werden verkocht aan de Duitse uitgever Droemer Knaur.

Bibliografie

Volwassen literatuur
  • 2006 - Vrij (De Arbeiderspers)
  • 2007 - Ex (De Arbeiderspers)
  • 2008 - Kift (De Arbeiderspers)
  • 2008 - Liefste (Kerstverhaal Margriet)
  • 2009 - Ziek (De Arbeiderspers)
  • 2011 - Vakantie (Kort verhaal, in de bundel Verrassing!, De Crime Compa…Lees verder op Wikipedia