Boek
Nederlands

Wie woont er in je haar?

Marte Jongbloed (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Wie woont er in je haar?
×
Wie woont er in je haar? Wie woont er in je haar?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vinnies grappige vriendje Flos zoekt met een kam in het haar van de jongen om te ontdekken waar die jeuk toch vandaan komt. Flos vindt een olifant, een nijlpaard en andere dieren maar dan ontdekt hij ineens heel veel kleine beestjes. Humoristisch prentenboek over hoofdluis met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Luizen
Titel
Wie woont er in je haar?
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789024598212 (hardback)

Besprekingen

Flos, een vriendelijk fabeldiertje, gebruikt een grote kam wanneer hij Vinnies haarbos nakijkt - de jongen heeft namelijk erge jeuk. Er worden allerlei dieren gevonden zoals een olifant, nijlpaard, kikker en een beer. Maar ondanks hun gestamp, poep, gekwaak en likken, bezorgen ze geen jeuk. Uiteindelijk vindt Flos niet één, maar tientallen boosdoeners! Vierkant prentenboek over een herkenbare situatie met hoofdluizen en 'wegjaagshampoo'. Op speelse manier wordt telkens weer eenzelfde situatie getoond met het herhalende spel van vraag en antwoord (Wat zie ik op je hoofd? Wie woont er in je haar? Heb je geen last van (-)?, Maar verder valt het mee.). Aan de hand van slagschaduwen kan de 'lezer' raden welk dier kan worden gevonden op de illustratie erna. De sfeer is speels en ontspannen; de lichaamstaal van de hoofdfiguren is duidelijk interpreteerbaar. Overzichtelijke bladspiegel met fraaie teken- en schildertechniek. De bruikbare uitgave bevat een grappige luizenteststraat op de voorst…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia