Boek
Nederlands

Semper Sol

Marloes Morshuis (auteur)
+1
Semper Sol
×
Semper Sol Semper Sol
In de reeks:
Quotum; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Vanwege overbevolking heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Hoe die mensen verdwijnen, mag ieder land zelf bepalen. Vanaf 15 jaar.
Titel
Semper Sol
Auteur
Marloes Morshuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
412 p.
ISBN
9789047713500 (hardback)

Besprekingen

‘Semper sol’ is een dystopisch verhaal van Marloes Morshuis over overbevolking, discriminatie en politiek. De aarde is te vol en daarom heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximaal aantal inwoners per land. De Euro-Unie heeft een slimme truc bedacht om hieraan te voldoen: slinkers. Mensen in de slinkstand mogen zo weinig dat ze voor de helft meetellen. Met de komst van een nieuwe president vrezen slinkbroers Axel en Tommy voor de toekomst. Zeker omdat ze niet weten wie hun vrienden en wie hun vijanden zijn. Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken 'voor de keizer, Borealis' (Nederland Leest Junior 2019), 'De schaduwen van Radovar' (Vlag en Wimpel 2019 en De Kleine Cervantes 2020) en ‘Quotum' (Vlag en Wimpel 2021). Ze schrijft graag spannende verhalen die je meenemen naar een andere wereld, maar je ook met andere ogen naar je eigen wereld laten kijken.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Quotum'. Een spannend verhaal geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Marloes Morshuis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Japiodeb

Marloes Morshuis (Oldenzaal, 20 januari 1970) is een Nederlands schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Morshuis groeide op in Oldenzaal. Nadat ze al vrijwel haar hele leven op verschillende manieren bezig was geweest met schrijven, zowel professioneel als privé, debuteerde ze op haar 45ste met haar eerste jeugdboek: Koken voor de keizer. Hierna volgden Borealis, De schaduwen van Radovar en Quotum (Project Z). De thema's van die laatste drie boeken hebben een link met de actualiteit: Borealis gaat over klimaatverandering, en in Radovar is een sociaal puntensysteem ingevoerd dat doet denken aan de systemen waarmee China experimenteert (maar door Morshuis bedacht voordat ze wist dat China hiermee bezig was). Quotum - Project Z (het eerste deel van een tweeluik) speelt in een wereld waarin te veel mensen wonen en ieder land een maximum aantal inwoners opgelegd krijgt.

Lees verder op Wikipedia