Makkelijk lezen
Nederlands

De regels van Floor

Marjon Hoffman (auteur), Agnes Starmans (bewerker), Georgien Overwater (illustrator)
Floor (ik-figuur) vindt dat kinderen zelf regels mogen maken. Zij vertelt over de veertien regels die ze verzonnen heeft, zoals 'Koop nooit met je vader een cadeau voor je moeder'. AVI-M4. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4, AVI 5
Titel
De regels van Floor
Auteur
Marjon Hoffman
Bewerker
Agnes Starmans
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
67 p. : ill.
ISBN
9789048717606 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Floor heeft zo haar eigen ideeën over de mensen om haar heen en hun manier van doen, gevormd door opgedane ervaringen. Die zijn door haar in regels vastgelegd, zoals 'Pas op voor mensen met ogen in hun achterhoofd' of 'Koop nooit met je vader een cadeau voor je moeder'. Per regel, in totaal zijn het er veertien, volgt een verhaaltje waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is, wat aardige anekdotes oplevert. Samen met de humoristische, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes maken ze deze uitgave tot een vermakelijk en verfrissend geheel. Nu verschenen in de reeks 'Zoeklicht Dyslexie'*. Daarvoor is de tekst ingekort en zijn de zinnen korter gemaakt, AVI-M4. De bladspiegel is nu nog ruimer geworden. Op het geel gekleurde omslag staat een afbeelding van een ondersteboven hangende Floor, waarmee de speelse toon van het boek gezet wordt. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken