Dvd
Japans

Weathering with you

Makoto Shinkai (regisseur), Redwimps (componist)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Hodaka (16) loopt weg van huis en belandt in Tokio. Hij wordt verliefd op Hina, een meisje dat het weer kan veranderen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Weathering with you
Regisseur
Makoto Shinkai
Componist
Redwimps
Taal
Japans
Uitgever
Periscoop, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
114 min.
Aantekening
Taalkeuze: Japans Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5051083161855

Besprekingen

Animatiefilm van de Japanse regisseur Makoto Shinkai (5 cm per second; Your name). De 16-jarige Hodaka loopt weg van huis en belandt in Tokio. Na een aantal hongerige dagen vindt hij onderdak en een baantje als journalist bij de uitgever van een klein tijdschrift over occultisme. Tokio lijdt onder langdurige regenval en zo komt Hodaka in contact met het 14-jarige weesmeisje Hina, een ‘zonnemeisje’ dat de kracht heeft om het weer te beïnvloeden. Aanvankelijk proberen ze geld te verdienen met haar gave, maar dan blijkt dat dit een prijs heeft. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vprogids.nl) vindt de film prachtig, maar minder romantisch dan ‘Your name’ en te voorspelbaar. Berend Jan Bockting (Volkskrant 29-1-’20): ‘(…) het valt op hoe wonderschoon en vol overtuiging Shinkai zijn liefdesverhaal serveert. Wederom bereikt zijn animatie van Tokio een haast fotorealistisch niveau (…) Die aanpak tekent zijn grote, originele verteltalent én het vermogen om duidelijk te maken hoe ee…Lees verder

Over Makoto Shinkai

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Elena Ternovaja

Makoto Shinkai (新海 誠, Shinkai Makoto) (Koumi, 9 februari 1973) is een Japans regisseur, schrijver, producent, animator en grafisch artiest. Hij is bekend als regisseur van de film Your Name., de meest succesvolle animefilm aller tijden.

Biografie

Shinkai werd geboren als Makoto Niitsu in Koumi, Nagano. Hij studeerde Japanse literatuur aan de Universiteit van Chuo. Zijn interesse voor manga, anime en romans begon op de middelbare school. Zijn favoriete animefilm is Castle in the Sky van regisseur Hayao Miyazaki. Shinkai wordt in sommige interviews genoemd als opvolger van Miyazaki, maar dat vindt hij zelf een overschatting.

Zijn eerste baan was in 1994 bij computerspelontwikkelaar Nihon Falcom, waar hij vijf jaar werkte aan videoclips voor diverse spellen. Hier ontmoette hij muzikant Tenmon,…Lees verder op Wikipedia