Boek
Nederlands

Mercy, zo heet ik

Madame Monsieur (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator), Edward Van de Vendel (vertaler)
+1
Mercy, zo heet ik
×
Mercy, zo heet ik Mercy, zo heet ik

Mercy, zo heet ik

Madame Monsieur (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator), Edward Van de Vendel (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mercy vertelt in de ik-persoon haar verhaal: ze werd geboren tussen twee landen, midden op zee. Haar moeder ging op de vlucht, en Mercy vluchtte mee in haar buik. Oblong prentenboek met kleurrijke, soms aangrijpende illustraties. Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op het Franstalige liedje Mercy. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Bootvluchtelingen
Titel
Mercy, zo heet ik
Auteur
Madame Monsieur
Illustrator
Saskia Halfmouw
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: Uitgeverij De Eenhoorn, 2020
[32] p. : ill.
Aantekening
Prentenboek gebaseerd op het gelijknamige Eurovisiesongfestival-liedje Mercy door muziekduo Madame Monsieur
ISBN
9789462914667 (hardback)

Besprekingen

Mercy vertelt in de ik-persoon haar verhaal: ze werd geboren tussen twee landen, midden op zee. Haar moeder ging op de vlucht, en Mercy vluchtte mee in haar buik. In dit oblong prentenboek vertaalde Edward van de Vendel de tekst van het liedje ‘Mercy’, waarmee het duo Madame Monsieur in 2018 meedeed aan het Eurovisie Songfestival. De vertaling (van Edward van de Vendel) is anders dan het origineel niet op rijm en staat in grote schreefletters in de prenten afgedrukt. Die vullen steeds een spread, en verbeelden in hun sobere kleurgebruik en expressieve uitdrukkingen op aangrijpende manier de angst van de vluchtelingen en tegelijk de geborgenheid die Mercy’s moeder aan haar geeft. Het boek is daardoor voor een heel jonge doelgroep wel erg aangrijpend. Na het verhaal volgen twee spreads waarop de zangers Emilie en Jean-Karl hun verhaal achter het liedje vertellen, want Mercy bestaat echt. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ook zijn er kleurenfoto’s afgedrukt van de zangers…Lees verder

Over Madame Monsieur

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Serecki

Madame Monsieur is een Frans muziekduo.

Biografie

Emilie Satt en Jean-Karl Lucas ontmoetten elkaar in 2008, en vormen sedert 2013 samen Madame Monsieur. Hun debuutalbum werd in 2016 uitgebracht.

In januari 2018 nam het duo deel aan de Franse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer Mercy won Madame Monsieur de finale, waardoor het Frankrijk mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018, gehouden in de Portugese hoofdstad Lissabon. Het duo eindigde in de op 12 mei gehouden finale als 13e.

Discografie

Singles

Lees verder op Wikipedia

Suggesties