Boek
Nederlands

Wat jij kan, kan ik ook!

Mack (auteur)
+1
Wat jij kan, kan ik ook!
×
Wat jij kan, kan ik ook! Wat jij kan, kan ik ook!

Wat jij kan, kan ik ook!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Hoe moeilijk is het voor een varkentje om een modderbad te nemen? En voor een hertje om zich te verstoppen? En voor een vogeltje om mooi te zingen? Dat valt mee: de babydieren doen gewoon na wat hun ouders doen. Prentenboek met duidelijke illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Wat jij kan, kan ik ook!
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[60] p. : ill.
ISBN
9789044843149 (hardback)

Besprekingen

De babydieren in dit boekje doen na wat hun ouders doen. Een modderbad nemen, zich goed verstoppen of mooi zingen. Zoals het grote varken, het hert of de vogel. Er komen veel dieren langs in hun natuurlijke habitat: de boerderij, het bos, de jungle en het water. De illustraties lopen steeds over de hele spread en hebben een eenvoudige stijl: egaal ingekleurde dierfiguren in inktlijnen, tegen een lege achtergrond (het lichtblauw van de lucht) en wat karakteristieke elementen voor de leefomgeving. De eenvoudig gehouden tekst bevat een repeteerelement. De uitvoering met gewatteerde omslag, twee afgeronde hoekjes en geplastificeerde, stevige bladzijden zijn goed bestand tegen kleine handjes. De auteur/illustrator heeft al veel uitgaven voor de jongsten op zijn naam staan. Goed afgestemd op jonge peuters. Klein vierkant prentenboek met duidelijke illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Wat jij kan, kan ik ook!

Babydieren leren door hun ouders na te doen. Met vallen en opstaan. En dat achtereenvolgens bij dieren op de boerderij, in het bos, wilde dieren en dieren in het water. Zo leert het biggetje een modderbad nemen, of het vosje een hol graven.Maar liefst 24 dieren komen zo aan bod, de opsomming is eindeloos. En behalve enige gradatie in het al dan niet lukken om de ouder te imiteren, blijft het stramien steeds gelijk. Peuters houden natuurlijk van herhaling, maar zoveel hoeft ook niet. De tekst is flauw en zoutloos, zoals bijvoorbeeld: “Hé, lief konijntje, kijk eens hoe hoog papa kan springen. Goed zo, papa, maar dat kan ik ook!” De dieren zijn heel kinderlijk getekend, statisch en zonder gezichtsuitdrukking. Met z’n afgeronde hoeken en gewatteerde kaft is het boekje geschikt voor peuterhandjes. En je kan je kind de namen leren van de babydieren en welke dieren waar leven, maar of een peuter daar al wat aan heeft?


Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia