Boek
Nederlands

Het mirakel van België

Maarten Inghels (auteur)

Het mirakel van België

Vijf jaar geleden maakte Maarten Inghels kennis met meesteroplichter Piet Van Haut, die zichzelf graag ‘het Mirakel van België’ of ‘de man die alles kan’ noemt. Sinds de jaren tachtig doet Piet Van Haut zich onder andere in Nederland en België voor als oliesjeik, farmabaas van Johnson & Johnson, administrateur-generaal van de Belgische Spoorwegen, onderzoeksrechter, koning der Belgen, minister
Titel
Het mirakel van België
Auteur
Maarten Inghels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Das Mag Uitgevers, 2021
Verschijningsdatum
24-11-2021
ISBN
9789493248045 (paperback)

Over Maarten Inghels

Maarten Inghels (Borgerhout, 1988) is een Vlaams dichter en schrijver.

Inghels debuteerde in 2008 met Tumult, het zeventiende deel in de Sandwich-reeks van oud-Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij. Het achttiende deel (dat tegelijkertijd werd uitgebracht) was een postume uitgave van Paul Verbruggen (1891-1966): Er is iets om de dingen heen.

In 2009 verscheen in beperkte oplage de bibliofiele bundel Het abattoir van het afscheid, uitgegeven en (met de hand) gezet door Dick Wessels. Deze bundel werd hernomen in zijn volgende dichtbundel Waakzaam uit 2011, Inghels' eerste publicatie bij De Bezige Bij Antwerpen.

Bij diezelfde uitgeverij verscheen in september 2012 zijn debuutroman De handel in emotionele goederen, een verhaal over de dood na het leven.

Daarnaast is Maarten Inghels ook coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen, een initiatief waarbij een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen …Lees verder op Wikipedia